Home » De-ale mele » Prima afacere cu o sera mare

O parte sa din investitie o recuperez bineinteles, iar o parte, bineinteles, sa imi fac o noua sera, mult mai mare, si cu o capacitate destul de mare, care sa-mi permita sa fac mult mai multe plante. Ideea este ca eu pot pune la rasaduri foarte multe, insa eu ma refer aici la copaceii, care vor iesi, adica la o inaltime de 50cm  pana la un metru. Nu a fost ideea mea cu acesti pomisori, ideea a fost a unui  prieten, si dupa ce am auzit doar vorbe bune despre acestea, m-am hotarat sa imi pun si eu totul la bataie. Am fost plecat pana in Matca, ca sa imi cumpar un pamant special, cateva lichide pentru plante si alte chestii, cum ar fi sa ud mai repede, chestii care se folosesc la mai multe.

Am inceput cum se face prima data cu semintele si tot timpul ma intrebam cum pot uda mai usor. Am gasit pe net diferite metode, printre care si o metoda necunoscuta de mine. Este vorba despre Barcuta plantat, care pur si simplu mi-a atras atentia si m-a facut chiar sa imi fac treaba mult mai usor. Nu am folosit-o doar la asta, are mai multe folosuri dar va las pe voi sa descoperiti.

Am avut o rata de succes destul de buna , ma refer la germinarea semintelor, pentru ca am ales sa fac sera asta direct, ma refer la faptul ca le iau de cand sunt samanta, le fac mari, asa cum trebuie si atunci le pun la vanzare. Este o chestie destul de interesant, tinand cont ca trebuie sa ai putina indemanare in astfel de lucruri.

Faptul ca toata ziua trebuie sa te duci sa le uzi, sa verifici temperaturile si sa fie totul ok, este clar o munca care te lasa destul de ingrijorat. Chestia care pe mine ma face sa fiu in regula cu ele, cu toate ca am tot felul de investitii, si toata ziua lucrez, este faptul ca ma mai relaxeaza.

Probabil suna putin amuzant, insa vreau sa incerc diferite metode cum ar fi muzica pentru flori. In afara faptului ca eu studiez pianul, ar fi destul de bine daca le-as pune putina muzica, pentru ca si asa cant toata ziua la pian, de ce nu ar fi totul in regula, si ce as avea de pierdut.

Putin probabili ca s-au apuca de o astfel de meserie, pentru ca trebuie sa ai o investitie serioasa, si exista riscul sa nu functioneze. Cand te trezesti ca ai investit peste 1000 de euro si nu a iesit nimic, te simti putin cam ingrijorat si iti vine putin sa o iei din loc. Va multumesc pentru ca ne urmariti !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Name *
Email *
Website