Home » Turism » Turismul in Romania in scadere

Este foarte bine cunoscut faptul ca Romania este o tara ce dispune de cateva peisaje naturale printre care: Muntii Carpati, Marea Neagra, Delta Dunarii, ce pot deveni atractii pentru unii turisti.

Astfel, in tara noastra industria  hotelira detine aproape 50% din totalul capacitatii de cazare in care conditiile sunt destul de bune ,mai ales pentru cineva care isi permite sa cheltuie o suma destul de mare pentru a avea un comfort sporit.Cele mai multe hoteluri se gasesc in judetele:  Alba, Arges, Bihor, Cluj, Hargita, Iasi, Mures, Arad, Bacau, Brasov, Constanta, Hunedoara, Maramures.

Aici exista hoteluri de tranzit, de sejur, de tratament, de afaceri si pentru sportivi. Hotelurile romanesti ofera, pe langa serviciile de baza (alimentative si cazare), si o gama larga de servicii complementare: inchirieri de autoturisme in sistemul “rent-a-car”, inchirierea de materiale si echipament sportiv, inchirierea unor  jocuri de societate (sah, table, rummy), inchirierea de sali pentru anumite activitati (aniversari, banchete, receptii) ,servicii de secretariat, servicii de ghid/translator/traducator, multiplicarea unor documente.

Cele mai luxoase hoteluri din Romania (5 stele) se gasesc in capitala Bucuresti (Hotel Crowne Plaza, Hotel Athenee Palace Hilton, Hotel Intercontinental, Hotel Capsa), dar si in alte orase precum: Sighisoara (Hotel Binderbubi Sighisoara), Cluj (Hotel Opera Plaza), Sibiu (Hotel Hilton Sibiu), Sinaia (Hotel Cota 1400), Mamaia (Hotel Palm Beach, Hotel Club Scandinavia).

Eu personal pot spune ca am fost o data la hotelul Mercur-Minerva Family Club din Mamaia impreuna cu familia mea si a fost destul de placut acolo. Normal ca au fost si cateva neplaceri (am stat vreo 5 ore pana la cazare, la receptie fetele erau cam “obosite”, putine locuri de parcare libere) dar per total a fost totul OK. Mancarea a fost foarte buna, diversificata, curatenia in camere si in hotel ireprosabila, pe plaja mai putin (sunt prea putine tomberoane…ar fi bine ca cineva, din ora in ora cel putin sa adune paharele goale lasate la “voia” vantului). Wifi a fost doar pe hol, in camere nu. Aer conditionat, frigider, TV, plaja aproape de hotel, loc de joaca agreabil…cred că pentru un hotel de 3 stele este destul de bun! Multe lucruri par sa fie rele din cauza celor care vor sa stea doar la umbra, vor sa manance la aceeasi masa in fiecare zi, vor sa-si faca paine prajita cam pentru tot hotelul, etc. Nu am vazut niciun banner, o reclama cu locurile care ar merita sa fie vizitate din Constanta (Cazinou, acvariu, delfinariu), se pare ca primarul se ocupa de alte lucruri…iar in parcari gunoiul ajunge pana la genunchi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Name *
Email *
Website