Home » Utile » Cum ne construim un calculator second hand?

Cu totii ne-am aflat in situatia in care a trebuit sa ne decidem ce calculator sa ne cumparam, iar intrebarea care ne-a sacait pe mai toti a fost cum, cum sa imi aleg un calculator? In primul rand trebuie sa ne intrebam pentru ce anume vrem sa folosim calculatorul, caci daca ne dorim unul doar ca sa navigam pe internet si sa folosim anumite programe din pachetul microsoft office, puteti sa va multumiti cu un calculator second hand, care poate sa coste si de zece ori mai putin decat un calculator nou. In cele ce urmeaza va vom oferi cateva sfaturi in achizitia unui calculator second hand.

In primul rand trebuie sa ne orientam la placa de baza, inainte de a trece la procesor, ram sau placa video, intrucat placa de baza este cea pe care montam toate celelalte componente, iar daca o anumita componenta nu se potriveste cu cealalta, atunci am pierdut bani degeaba. In acest sens, trebuie sa ne orientam la ce CPU socket suporta placa de baza, si la capacitatea precum si frecventa memoriei ram pe care o suporta, intrucat degeaba ne cumparam cea mai performanta placa de memorie ram daca placa de baza nu o poate suporta.

Dupa ce am ales o placa de baza pentru calculatorul nostru second hand, putem trece la procesor, repet, ghidandu-ne dupa socketul pe care il suporta placa de baza. In general exista multe tipuri de socket care difera in functie de brand, iar principalele branduri care comercializeaza procesoare sunt INTEL si AMD. Pentru Amd avem sockuteri cum ar fi am2, am2+, am3+ si altele, iar pentru intel avem socketuri 1155 si multe altele. Cu aceste socketuri in minte trebuie sa ne orientam catre procesorul pe care dorim sa il cumparam pentru calculatorul nostru second hand. Apoi trebuie sa cunoastem foarte bine procesoarele si sa le comparam inainte de a ne decide asupra celui pe care il dorim, intrucat nu intotdeauna procesorul cu o viteza mai mare este si mai rapid. Sa luam un exemplu, doua procesoare, unul de la intel si unul de la amd, ambele cu aceeasi viteza de 2 ghz cu 4 nuclee fiecare dintre ele. Care credeti ca va fi mult mai scump si mai rapid in procesarea de informatie? Intel-ul, datorita faptului ca utilizeaza o tehnologie care ii permite sa opereze mult mai mult din fiecare ciclu, lucru care ii ofera o performanta mult mai ridicata, chiar daca au aceeasi viteza si acelasi numar de nuclee.

Apoi trecem la alegerea unei placi de memorie RAM, care reprezinta printre cele mai ieftine componente pe care le puteti cumpara pentru un calculator second hand, avand un pret si mai mic de 100 de lei, pe cand cele noi pot costa si 400 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Name *
Email *
Website